Hoppa till innehåll

Södertäljes skolor blir avgiftsfria!

by på januari 25, 2012

På utbildningsnämnden den 24 januari tog vi ett riktigt bra beslut. Vi beslutade nämligen att Södertäljes skolor ska vara avgiftsfria. Mot detta stod Moderaterna, Centerpartisten, Kristdemokraten och Folkpartisten, de vill att skolan ska kunna ta ut avgifter.
Man kan resonera att det bara handlade om mindre avgifter, men när vi nu har en regering som gör så att klyftorna i samhället ökar så kan även en liten summa vara stor för vissa familjer, speciellt om man har flera barn i skolan.
Redan idag vet vi att flera familjer inte har råd att låta sina barn hålla på med alla idrotter och fritidsaktiviteter då de helt enkelt inte har råd med de höga avgifterna, hur ska dessa föräldrar ha råd med ännu mer avgifter?

Vi vill ha en skola för alla, där ingen utestängs pga att de inte har råd. Jag är glad att vi har en rödgrön majoritet i Södertälje, så vi kunde få igenom beslutet om en avgiftsfri skola, så att alla barn har möjlighet att följa med på studieresor och skolresor. Plånbokens storlek ska inte avgöra om eleven ska få vara med på alla skolaktiviteter!

Det intressanta när detta beslut togs var det att Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet inte nöjde sig med att rösta för emot en avgiftsfri skola, de reserverade sig dessutom mot beslutet. De vill klart och tydligt att avgifter ska tas ut i skolan! De vill klart och tydligt att alla barn inte ska få följa med på studieresor! De vill klart och tydligt att vissa elever ska vara utan miniräknare i gymnasiet.
I Södertälje bekände de borgerliga partierna sin färg på utbildningsnämnden, de visar att de vill dela på fattiga och rika redan i skolan, de vill att bara de med tillräckligt med pengar ska ha råd med all undervisning.

Jag är glad att vi har rödgrön majoritet. En majoritet där vi i Vänsterpartiet är med och påverkar Södertäljes framtid, vi vill ha en skola för alla!

From → Samuel Sandberg

Kommentera

Lämna en kommentar