Hoppa till innehåll

Jan Björklund har fel fokus

by på maj 14, 2011

När utbildningsminister Jan Björklund nu vill att skolk ska synas i betygen så har han helt fel fokus. Det finns oftast en legitim anledning varför en elev skolkar, men det verkar ointressant för militäriska Björklund. Att lasta över allt ansvar för skolket på eleven är helt fel! Ska den som kränks av lärare eller andra elever gå till skolan och må ännu sämre, annars så kommer det att synas i betygen. Dessutom känns det hemskt att Björklund kör över Barnombudsmannen och skolverket i denna fråga.

Jan Björklund jämför skolan med en arbetsplats, att det på ingen arbetsplats skulle accepteras att man hade olovlig frånvaro. Det han missar är att det på en arbetsplats direkt tas kontakt med den anställda ifall hen inte kommer i tid, medan det i skolor allt för ofta tillåts gå flera dagar innan någon kontakt eventuellt tas. Om det vore så att skolan direkt tog kontakt med eleven eller elevens föräldrar vid skolk så skulle många problem i skolan kunna lösas mycket fortare.

Jag har ställt en fråga till Björklund, vad händer med de fall där skolan inte uppfyller sina mål om en trygg skolgång för eleven eller där skolan inte tar tag i skolket på en gång. I de fallen kan ju inte eleven lastas för skolans brister! Jag väntar spänt på ett svar.

Media: Aftonbladet , Expressen , SvD
Bloggar: Anybod’s place , Martin Mobergs betraktelser , MinaModerataKarameller , Svensson , Christermagister , Samuel Sandberg

From → Samuel Sandberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: